Aranypatkó Étterem és Panzió-Debrecen

Kövessen minket: media

  Szállás Ajánlatkérés/Foglalás

Szobafoglalás


Házhozszállítás


Hírlevél

Kirándulás, horgászat

Nagyerdei séta – Botanikus kert

Kisebb sétát már a Nagyerdő városi részén is tehet a látogató, ahonnan néhány perc alatt eljuthat az egyetem területén található, 1928-ban létesített, 12 hektáros botanikus kertbe, melynek eredeti növényvilága azonos a Nagyerdőével.
De a mintegy nyolcezer növényfaj között láthatunk itt trópusi ritkaságokat is, köztük az európai hírű, kétezer fajt, tízezer növényt képviselő kaktuszgyűjteményt. Az arborétum bejárata – ami a városból az 1-es számú villamossal közelíthető meg – az Egyetem tér nyugati oldalán lévő kapunál található. A kertkapun belépve elöl az arborétum, a kert hátsó végében az üvegházi gyűjtemény látható.

Városkörnyéki kirándulás – Horgászat

Vekeri-tó – Fancsikai-tavak – Gúthi erdő

A 12 hektár vízfelületű Vekeri-Tó Debrecentől mindössze 8 km-re található a Hosszúpályi felé vezető út mellett. A tó közelében lévő kilátóról gyönyörködhetünk Erdőspusztában. A táj értékes növény- és állatvilága védelem alatt áll. A környéken szálláslehetőség, étterem, lovaspálya, szánkódomb, arborétum, tájház és autósmozi biztosítja a kikapcsolódást. A tóparti csónakház büféje egész évben nyitva áll az idelátogatók számára, a parton sátrazási, főzési lehetőség biztosított. A gyermekek az erdei játszótéren szórakozhatnak, a csónakházban horgászbolt is üzemel. A horgászatra ugyan csak a partról van lehetőség, de aki csónakázásra vagy vizibiciklizésre vágyik, a csónakházból kölcsönözhet ehhez szükséges eszközöket.

A Vekeri-tó mellett a Fancsikai-tavakon is van lehetőség a horgászásra, a 90 hektáros I. és a 25 hektáros II. víztározó - a tilalmi időszakon kívül - egész évben fogadja a sportág szerelmeseit.

Hosszabb túrára a Nyírmártonfalva község igen szép, erdős környezetben nyílik lehetőség, a Debrecentől 30 kilométerre található a Gúthi erdő egy része, ahol egy igen szép vadászház épült.
Az erdő igen gazdag vadállományban, ahol található dámszarvas, vaddisznó, őz, nyúl, fácán, fogoly, vadmacska, mókus. A vadászház, mintegy 15 főre étkezés mellett szállást is biztosít.