Aranypatkó Étterem és Panzió-Debrecen

Kövessen minket: media

  Szállás Ajánlatkérés/Foglalás

Szobafoglalás


Házhozszállítás


Hírlevél

Nagyerdei Kultúrpark, Csónakázó-tó

Nemcsak a gyermekek, de a felnőttek számára is igazi kikapcsolódást kínál a város „tüdejében”, a Nagyerdőben található Kultúrpark.

Az első vidéki állatkert 1958 óta fogadja látogatóit, az évek során az aprócska kertszerű intézményből 17 hektáros, az uniós normáknak is megfelelő parkot hoztak létre, ahol öt földrész 165 fajának mintegy 1500 példányát tekinthetik meg az ide látogatók.
Az állatkert zoopedagógusok segítségével próbál minél átfogóbb képet adni a park működéséről. A régebben épített, szűkös kifutókat, ketreceket lassan teljesen felváltják az EU-normáknak megfelelő, „élőhely” típusú területek, így lehetővé válik az állatok természetes viselkedésének megfigyelése.
A körülmények az itt élő fajok számára a korábbiaknál lényegesen nagyobb jólétet, jobb közérzetet biztosítanak.

Számtalan ritkaság, köztük fehérkezű gibbonok, nílusi vízilópár, feketefejű pókmajmok, kétujjú lajhárok és a recés zsiráf látható a parkban. A terület 1994-től természetvédelmi oltalom alatt áll, és az itt megtalálható 341 növényfajával egyre inkább betölti a növénykerti feladatokat is.

Aki másfajta kikapcsolódásra is vágyik, az átsétálhat a tizenöt játéküzemmel rendelkező Vidámparkba, ahol az óriáskeréktől a dodzsemig, az elvarázsolt kastélytól a gokartpályáig, minden a vendégek szórakozását szolgálja.
Ha a turistának marad még energiája, azt levezetheti a Kultúrpark közvetlen szomszédságában található Csónakázó-tavon, ahol vízibiciklik, s csónakok állnak rendelkezésre.
A helyiek másik kedvenc pihenőhelye a Békás-tó. A környéken több hangulatos étterem ízletes magyaros ételekkel, kemencében sült finomságokkal várja a betérőket.