Aranypatkó Étterem és Panzió-Debrecen

Kövessen minket: media

  Szállás Ajánlatkérés/Foglalás

Szobafoglalás


Házhozszállítás


Hírlevél

Városnézés

Számtalan látnivaló várja a Debrecenbe látogatót. A város jelképe a Péchy Mihály és Thaler József tervei alapján 1805. és 1823. között, klasszicista stílusban épült Református Nagytemplom.

Az épület a város szívében, a megújult Kossuth téren található, mögötte helyezkedik el az 1538-tól működő Református Kollégium, melynek nagykönyvtára félmilliós - számtalan ritkaságot tartalmazó - állományával a Magyarországi Református Egyház legnagyobb gyűjteménye.

A kollégium szomszédságában a neobarokk stílusú, európai hírű Déri Múzeum várja a látogatókat, melynek leghíresebb részében, a Munkácsy Teremben látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiájának két alkotása, a Golgota és az Ecce Homo.
A városközpont másik nevezetessége az évszázadok során többször lebontott, majd átépített, Hajós Alfréd eklektikus stílusát magán hordozó Aranybika Hotel, melyet 1976-ban új szárnnyal egészítették ki. A főtér közepén díszkőburkolatba ágyazva Cs. Uhrin Tibor alkotása, a város üvegmozaikból kirakott címere található, mely jól megfér a Pázmándy Antal alkotta zenélő szökőkúttal, s Margó Ede és Pongrácz Szigfrid Kossuth Lajos szobrával.

A dinamikus fejlődésnek köszönhetően új létesítményekkel is gazdagodott a hajdúsági megyeszékhely: felépült a 8 ezer férőhelyes, multifunkcionális Főnix csarnok, ahol egymást érik a hazai és nemzetközi sport- és kulturális rendezvények. De megnyitotta kapuit a keleti országrész legnagyobb konferenciaközpontja, az 1150 fő befogadóképességű Kölcsey Központ is, itt található a háromszintes galéria, a MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ) is.

Képgaléria